Fürdőruhában is a retró a menő! Nincs új a nap alatt

2017 június 22. | Szerző: |

A divat örökös körforgása
A divat ismétli önmagát, már vagy 30 éve egy kevés újdonságot hozó körforgás figyelhető meg a divatmagazinokban. Mini, midi, maxi, elől rövid, hátul hosszú, mini, midi, maxi és még csak a szoknyákról beszéltünk! Nézzük melyik évtized köszön vissza a strandokon!

Sokáig a fürdőruha tervezők nem ismételtek, elég volt évről évre kisebb és kisebb darabokat álmodni a nőkre és máris volt újdonság a kollekciókban. Az apró holmik mellé beköszönt a tankini és a különleges fürdőruha formákkal (trikini, monikini) is elkezdtek operálni egyes márkák már a nyolcvanas évek elejétől.

De nagy visszatérést egészen a 21. századig nem produkált a fürdőruha ipar. Egészen eddig a nagyi bugyis darabok a nagyik szekrényeiben rejtőztek, de az idei év változást hozott. Megérkezett a fatkini.

Anita bikini

Azok a legendás 60-as évek

A hatvanas évek sok szempontból ad referenciát a mai nőknek. A cicaszemes tusfestéstől egészen a ceruzaszoknyák eleganciájáig számos olyan forma és trend van, amelyek ebben a korszakban gyökereznek. Nem véletlen! Ez az időszak a nőies, ám önálló lányok előretörését hozta el és ez megmutatkozott a nők ruhatárában is. És nemcsak a kosztümök lettek csinosabbak, hanem a fürdőruháknál is elterjedt az a nézet, hogy nem biztos, hogy ledér, aki szexi.

Persze egészen mást értettek szexi alatt Gina Lollobrigida tündéklésének idején, mint ma. Akkor egy vékony derék és egy említésre méltó, de nem túl mély dekoltázs már perzselt. Nos az idein fürdőruha divat ezeket a formákat hozza vissza. És nem kell emiatt bánkódnunk, hiszen igazán nőies és jól viselhető darabokról van szó!

A melltartók erősen formázottak, így a nagy keblű hölgyeknek sem kell aggódniuk, mint a háromszög bikinik idején. A megfelelő merevítők, az előnyös formákat biztosító szabás és vaskosabb pántok nagyon sok nőnek előnyösek. Azt, hogy egy kis emelés és némi formázás miért is jó nem kell részleteznem, tudja ezt minden hölgy D kosáron innen és túl. A vastag pántokat pedig azért szerethetjük, mert nem vágnak be, így a kicsit vastagabb háton sem mutatnak hurkákat. Ugye milyen jó?

 

A bikini alsókkal is hasonló a helyzet. Először mulatságosnak tűnhet, az elmúlt évtizedek kicsinél is kisebb darabjai után egy méretesebb bugyi, de valójában csak jót tesz, ha formálni szeretnénk kicsit az alakunkat. A magas derekú alsók, ahogy arról már ezen a blogon is beszéltünk, nyújtják a lábat és képesek eltüntetni az apróbb pocit, amire a csípőnél végződő darabok hangsúlyt fektetnek. Tehát előnyösek! A combkivágás ezeknél a holmiknál is lehet magasan szabott, így a lábat optikailag nyújtó trükkről sem kell lemondanunk.

fekete bikini

És ami talán a legfontosabb, hogy ezek a darabok igazán kényelmesek. Nem kell folyton igazgatni a spárga vastagságú pántokat, nem kell azon aggódnunk, hogy a tenyérnyi textil mikor csúszik félre és mutat többet, mint szeretnénk. Harminc fölött szinte kötelező beszerezni egy ilyen darabot, amiben csinosak, nőiesek és idén roppant divatosak is lehetünk!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Bikinik 2017, A-I kosár

Melltartó méret kalkulátor

Egyrészes fürdőruha 2017, A-H kosár

Tankinik 2017, A-H kosár

Nagy melltartó akció

Fürdőruha fajták

Kattints a méretedre!

60 D E F G H I J
65 C D E F G H I J
70 C D E F G H I J
75 C D E F G H I J
80 C D E F G H I J
85 C D E F G H I J
90 C D E F G H I J
95 C D E F G H I
100 C D E F G H
105 C D E F G H
110 C D E F G H
115 C D E F G H
120 C D E F


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!