5 tipp, ami megnyújthatja fürdőruhád életét

2017 augusztus 11. | Szerző: |

Egy igazán minőségi fürdőruha nem olcsó mulatság, ráadásul nincs annál bosszantóbb, mikor megtaláljuk álmaink darabját (amit ránk szabtak és a színe is ideális), majd elkopik, elvész és már nem kapunk belőle újat. Két megoldás van, vagy veszünk egyszerre három darabot a kedvencből vagy megpróbálunk vigyázni a kedvencünkre. Az utóbbi valamivel olcsóbb megoldás. Íme néhány tipp, hogyan lehet hosszabb életű a fürdőruci.

  1. Öblítsd ki, ha tengerben vagy klóros vízben fürdőzöl

Bár a textilipar sokat fejlődött, azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy a fürdőruhák vékony, fényes anyaga nem a legtartósabb és legellenállóbb a világon. Ezért ha vegyi hatás éri (vegyszerek, só), akkor azt érdemes mielőbb megszüntetni. Mikor a strandolás után leveszed a fürdőrucit, akkor érdemes átöblíteni. Elég tiszta víz alá tartani a strand zuhanyzójában, már azzal is kevesebb lesz benne a vegyszer.

  1. Vigyázz mire ülsz rá

A kémiai behatások mellett érdemes a fizikai roncsolódás ellen is védeni a bikinit. A medencék pereme gyakran rücskös, hogy ne legyen csúszós. Ez praktikus, de a ruha anyagát könnyen szöszössé teheti. A sziklákkal is hasonló a helyzet, egy élesebb szél könnyen meggyötörheti a fürdőruha anyagát. Ezért jó (többek között) a strandszoknya, ha arra ülsz a fürdőruhád biztonságban van vagy ha nem üldögélsz csak a plédeden, az is megoldás.

Merina Coco bikini

  1. Ne mosd mosógépben

Kímélő program ide, jó minőségű anyagok oda, a legjobb a kézi mosás. Valljuk be a fürdőruhánk ritkán lesz igazán koszos. A homok, ha megszárad az anyag, kirázható belőle, az izzadtság néhány finom dörzsöléssel eltávolítható. A medence vagy tenger vize némi áztatással távozik. Miért is kellene a gumírozás rugalmasságát a mosógépben veszélyeztetni?! A legjobb, ha használat után azonnal kimosod a kis kacsóiddal az apró ruhadarabot és centrifugálás nélkül mehet is a szárítóra. Hamar megszárad így is, ha jó az idő.

Illy Ethnic tankini

  1. Használj kímélő mosószert

Azt talán le sem kellene írni, hogy a fehérítő nincs barátságban a fürdőruhák finom anyagával. A folyékony kézi mosószerek a legjobbak a fürdőrucik tisztításához. Elég egy kevés belőlük és hamar ki is lehet öblíteni az anyagból. Ilyesmit egyébként is érdemes magunkkal vinni, ha nyaralni megyünk, hiszen bármikor szükség lehet rá. Ha mégsem tettünk a csomagba, akkor végszükség esetén egy kis szappan is megteszi, ezzel is helyettesíthetjük a mosószereket.

  1. Tárold zacskóban

Sokan nem tudják., hogy a ruhákat nem a viselés, sokkal inkább a mosás és a rossz tárolás viseli meg. Ahogy egyik ruhadarabodat, úgy a bikinidet se gyűrd össze és gyömöszöld be a fiókba. Hajtogasd össze a mini anyagot és tedd egy papírzacskóba vagy csomagold be. Hogy miért? Mert így nem gubancolódik össze a megkötője és nem kell majd rángatnod. Ha a fehérneműk között tartod, így megóvod attól, hogy a melltartók kapcsa kárt tegyen benne.

Ugye nem is kell sokat fáradozni, hogy jobb állapotban őrizhesd meg a kedvenc bikinidet!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Melltartó Tudásbázis

Bikinik 2017, A-I kosár

Melltartó méret kalkulátor

Egyrészes fürdőruha 2017, A-H kosár

Tankinik 2017, A-H kosár

Nagy melltartó akció

Fürdőruha fajták

Kattints a méretedre!

60 D E F G H I J
65 C D E F G H I J
70 C D E F G H I J
75 C D E F G H I J
80 C D E F G H I J
85 C D E F G H I J
90 C D E F G H I J
95 C D E F G H I
100 C D E F G H
105 C D E F G H
110 C D E F G H
115 C D E F G H
120 C D E F


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!