6 + 1 kiegészítő, amire szükséged lehet a strandon

2017 július 9. | Szerző:

Avagy mi kell még egy remek fürdőruha mellé?

Egy valamirevaló strandszett nem csupán egy fürdőruciból és egy törölközőből áll! Egy nő a vízparton is nő, tehát szükség van még pár holmira, hogy csinosan és kényelmesen tölthessük az időt. Íme a must have lista:

  1. Napszemüveg

Nemcsak azért, mert divat, hanem azért is, mert az erős UV sugárzás a bőr mellett a szemekre is hat. Folyton hunyorogni nem túl elegáns, megvakulni senki sem akar, nem kell hát magyarázni, hogy miért kell egy jó minőségű napszemüveg. A vízpartra érdemes strapabíró (leesik, elgurul, vizes lesz) és lehetőleg műanyag keretes darabot választani és persze az sem baj, ha színben és stílusban illeszkedik a fürdőruhához.

Hermine bikini felső

 

  1. Strandpapucs

Ízlések és szokások kérdése, hogy ki milyen papucsot választ a strandra. Ma már nagyon jópofa, tarka és kényelmes flip flopokat lehet kapni.Akár minden fürdőruhádhoz vehetsz egyet, hiszen az áruk se túl magas. Aztán vannak, akik a kényelem helyett a látványt helyezik előtérbe és magassarkakon tipegnek a strandon. Tény sokkal csinosabb egy tűsarok, mint egy műanyag papucs, de ez utóbbival a lábmosóba is be lehet lépni.

  1. Strandkendő

Mondhatjátok, hogy úri huncutság és csak a kereskedők trükkje, hogy még egy holmit meg kelljen venni a fürdőrucihoz, de én mindig viszek magammal egy derékra köthető nagy kendőt, ha vízpartra megyek. Egyfelől persze azért, mert roppant sikkesnek találom a kendő rojtjaiból kivillanó combokat, másfelől mert finnyás vagyok. Hogy jön ez ide? Belegondoltál már, hogy hányan izzadtak rá arra a székre, amire leülsz a lángososnál? Én nem szívesen veszem, ha a csupasz bőröm érintkezik ezekkel a felületekkel, erre is jó a kendő. Na meg persze takar is, ha kell!

Ebony Costa egyrészes fürdőruha

  1. Hajpánt vagy hajcsatt

Az ember lánya kimegy a strandra egy remek frizurával, vizes lesz a haja és máris kétségbe van esve. Pedig erre elég könnyen fel lehet készülni. Bepakolhatunk a fésű mellé egy hajpántot, amit könnyedén feltolunk a fejünkre és máris vége a szembe lógó loboncnak, vagy ügyesebbek néhány csattal pompás vizes frizurákat alkothatnak. Rengeteg tippet találhattok a neten és az úszást sem kell hanyagolni.

Cosima Tropea bikini

  1. kalap vagy kendő a fejre

Ha már megszáradt a haj, akkor érdemes vagy újra vizezni vagy valami fejfedő után nézni. Így megúszható a napszúrás és még trendik is leszünk. A szalmakalapok végtelen választéka várja a kalap pártiakat, kis karima, nagy karima, színes vagy natur, ma már bármi beszerezhető. Ha nem kedveled a fejfedőt, akkor köss a kobakodra egy nedves kendőt, ami színben passzol a fürdőrucidhoz. Csinos leszel és még hűsít is!

Paulina Lagoon bikini felső

  1. Biztostű

Nagyanyáink még el sem indultak otthonról varrókészlet nélkül (én minden utazásom előtt kaptam ajándékba egy ilyen miniatűr felszerelést), mert felkészültek mindenre. Ma már nem vagyunk ennyire előrelátóak és nem is kell, hiszen bármiből vehetünk egy újat a strandon vagy a közeli szupermarketben, de egy biztostű jól jöhet. Egy elgyengült gumi, egy leszakadt táskafül, egy kihúzódott melltartópánt és sorolhatnám mindazokat az eseteket, amikor nagy segítség lehet ez az apró eszköz.

+ 1 strandtáska

Estelle Savina egyrészes fürdőruha

Mindezt a cuccot, plusz a kaja, pia, naptej, olvasnivaló, el is kell vinni valahogy a strandig és persze vissza. Erre mindenképpen kell egy jó nagy táska. Mert reklmászatyorral ugye mégse korzózhatunk. Vannak remek, színes, hatalmas és strapabíró darabok, ebben a műfajban ugyanis a méret a lényeg!

 

Tudod, mi a pareo?!

2016 június 18. | Szerző:

Pár éve megjelent egy ruhadarab, ami mindenkinek jól áll. A strandkendő, ami szexissé tesz a parton, kényelmet ad, ha beugranál valahova enni egy jót, és minden helyzetben feldobja a fürdőruha kinézetét.

A pareo ugyanis nem más, mint egy strandkendő. Pár éve elsöprő lendülettel jött divatba, és a nők nagy többsége azonnal beleszeretett. Azonban a tévhitekkel ellentétben a pareo nem arra való, hogy nyakig bebugyolálva elrejtőzzünk a kíváncsi tekintetek elől. Egy jól kiválasztott pareo passzol az egyéniségünkhöz, divatos, és kiemeli a legelőnyösebb oldalainkat.

bikini választható alsóval

Honnan ered a pareo?

A pareo szó eredetileg Tahitiből és a Cook szigetekről származik, s egy olyan szoknyaszerűséget takart, melyet a nők maguk köré tekerve viseltek a Csendes Óceán trópusi szigetein. Később már nem csak a nők, de a férfiak is szívesen hordták ezt az élénk színekben pompázó, négyszögletes ruhadarabot. Ekkor még a virágminta volt a legelterjedtebb (amit az elmúlt évek divatja többször is visszahozott), a hibiszkuszt különösképp szerették.

 

Hogyan válassz pareot?

A legfontosabb szempont mindig az, hogy a pareo és az egyéb strand kiegészítőd passzoljon a fürdőruhádhoz. Biztos vagyok benne, hogy mindenki látott már muszlinból, selyemből, vagy pamutból készült átlagos strandkendőket. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a színvonalasabb fürdőruhagyártók már direkt a saját fürdőruha modelljeikhez készítenek – anyagban és színben pontosan passzoló – pareokat. Ez olyan összhatást ad, ami igazán különlegessé teszi a megjelenésedet.

Ahogy a fürdőruhánál, úgy a pareoknál is alapszabály: olyat válassz, ami illik az egyéniségedhez. Ha nem szeretsz feltűnést kelteni, kerüld a hivalkodó mintákat.

Hogyan kössem meg?

A pareokat sokféleképpen kötheted magad köré.

Lazán megcsomózhatod a csípődön, vagy kicsit szorosabban a derekadon. Mell fölött körbevezetve megkötheted akár elől, akár hátul, vagy a nyakadban. Az, hogy melyik módszert választod, függhet az alkalomtól és az alkatodtól.

Ha erősebb vagy combban vagy csípőben, és inkább a dekoltázsodra szeretnéd a strandon felhívni a figyelmet, akkor neked való a derékon vagy csípőn megkötött pareo. A derékon kötést válaszd, ha azt szeretnéd, hogy picit a hasadból is takarjon. Ha a csípődön kötöd meg, az optikailag nyújtja, karcsúsítja a derekat. A strandkendő mindkét esetben épp ott takar, ahol kell: a popsinál, combnál, csípőnél.

Ha mell fölött vagy a nyakban kötöd meg, az nyújtja az egész alakot, és kiemeli a vállak ívét, ezzel keltve szexis hatást. Ha úgy érzed, van rajtad pár plusz kiló, így is eltakarhatod. De sose feledd: a pareot alapvetően nem azért kell használni, hogy minél jobban elrejtőzzünk mögötte! Arra való, hogy játékosságot, fantáziát, romantikát lopj a strandviseletbe!

A megkötés módjára már millió trükköt kitaláltak ügyes nők és divattervezők, úgyhogy ha te is szeretnéd egyéni módon viselni a strandkendőt, irány az internet, és válassz egyet a különlegesebb megkötési módok közül! Rajzokon és videókon is megtalálhatod a legérdekesebb módszereket.

Végezetül azt se feledd, hogy nemcsak az alkatod, de az alkalom is meghatározza a pareo viseletét. A napozáshoz, úszáshoz nincs szükség strandkendőre. Viszont, ha például boltba indulsz, vagy enni szeretnél valahol a vízparton, nélkülözhetetlen társ a pareo. Kis helyet foglal a strandtáskában, általában nem gyűrődik túl könnyen, egyszerű belebújni, kényelmes és szellős viselet.

A cikk készítői:  Pap Ágnes és Bárd Noémi Polli

Kiegészítőket? Strandra?

2016 április 24. | Szerző:

Milyen kiegészítőket viselj?

A titok az összképben rejlik. Ha nem érzed magad elég jól a fürdőruhádban, találd meg azokat a kiegészítőket, melyektől tökéletes lesz az összhatás.

Ebben a blogban már többször szó esett arról, milyen fontos az ideális fürdőruha megtalálása. Ez szerintünk az alap. Mégis rengeteget lehet „csalni” a kiegészítőkkel (jó értelembe véve). Egy jól megválasztott pareoval, strandtáskával, napszemüveggel, vagy akár a megfelelő ékszerekkel együtt egy fürdőruha egészen másképp mutat, mint önmagában.

 

Pareo, strandkendő, táska, papucs

Ezekre mind igaz, hogy a legjobb, ha színben, anyagban vagy épp mintában harmonizál a fürdőruháddal. Semmiképp ne kövesd el azt a hibát, hogy túl sokféle mintát és színt vásárolsz össze, mert az összhatás minden lesz, csak harmonikus és mutatós nem.Hermine Gypsy bikini

Ha a fürdőruhád erősen mintás, akkor az is egy megoldás lehet, ha az egyik domináns színét kiválasztod, és ebben a színben vásárolsz magadnak egyszínű strandkendőt, táskát, vagy papucsot.

A praktikum is fontos szempont! Ne vedd meg a csúszós talpú papucsot akkor sem, ha az a legmutatósabb. Nem érdemes egy orra esést megkockáztatni… Nyugodtan vásárolj magas sarkú vagy talpú papucsot, ha kedveled az ilyesmit. Ezek optikailag nyújtják a lábat, és szép tartást is adnak a viselőjének. De ezek esetében különösen igaz, hogy csak akkor vedd meg, ha kényelmes, és biztonságosan viselhető vizes terepen is!

A táska lehetőleg legyen több rekeszes. Így nem kerül majd mindig a legaljára a naptej, a kulcscsomó, vagy épp a mobiltelefon… Ugye ismerős érzés? Valahogy táskavásárláskor mégis elvakít bennünket a táska szépsége, s a mindennapi praktikumra kevésbé figyelünk.

 

Ékszerek

Természetesen nem a strandra kell a legdrágább ékszereket viselni. A jól kiválasztott bizsu azonban erősen ajánlott. Ha különleges hatást akarsz elérni, akkor a fürdőrucidon található díszítésekhez, színekhez válassz fülbevalót. Például, ha ezüstszínű karikák tartják a bikinid vállpántjait, tégy mutatós ezüstkarikákat a füledbe is.

A fülbevalódnak a hajviseletedhez is passzolnia kell. A hajunk vizes lesz a strandon, a frizura problémát sokan copffal, konttyal, mások kendőkkel oldják meg (ez mondjuk napszúrás ellen is remek.) Egy nagyobb méretű, mutatós bizsu a fülben jól ellensúlyozza a tökéletes frizura hiányát, elvonja a figyelmet a hajunkról, „keretet ad” az arcunknak.

 

 Josetta Spirit egyrészes fürdőruha

Egyértelmű, hogy egy jól kiválasztott nyaklánccal feldobhatjuk a dekoltázsunkat, a mostani divatban talán csak annyi az újdonság, hogy bátran választhatunk olyan nyakláncot is, amely jócskán rálóg a fürdőruhánkra. Ilyet persze csak az válasszon, aki úszás helyett inkább a parton töltené az időt.

A bokalánccal a lábunkra vonzzuk a tekintetet, ezért csak az viselje, aki nem bánja, ha megnézik a lábait. Ha egy férfitekintet a bokánkon észreveszi ezt a kis ékszert, biztosak lehetünk benne, hogy végigcsodálja majd a combjainkat is. Praktikus, ha a bokalánc szorosan záródik, így nem akad bele semmibe, és nagy általánosságba véve igaz, hogy a legszolidabb darabok a legszexibbek is egyben.

Minden ékszer esetében igaz, hogy jó, ha olyan biztosan záródnak, hogy a vízben, úszás közben se kapcsolódjanak ki.

 

Napvédelem

A kendőkről fentebb esett szó. Ha jól állnak a kalapok, bátran viseld őket a strandon, ez manapság nagy divat, és a leégéstől is véd kicsit. A napszemüveg az egyik legfontosabb kiegészítő lehet strandon.

Paulina Lagoon bikini felső

Ma a nők többsége a hajába tolva viseli, ahogy tulajdonképp nem napszemüvegként, hanem hajdíszként funkcionál. Ez persze nem feltétlen baj, de arról azért nem árt tudni, hogy az állandó hajba tologatással lassan, de biztosan összekarcoljuk a napszemüveg felületét. Ha számba veszed, hogy mennyibe kerül manapság egy márkás és nívós napszemüveg, ezen nem árt egy pillanatra elgondolkodni…

Bikinik 2017, A-I kosár

Melltartó méret kalkulátor

Egyrészes fürdőruha 2017, A-H kosár

Tankinik 2017, A-H kosár

Nagy melltartó akció

Fürdőruha fajták

Kattints a méretedre!

60 D E F G H I J
65 C D E F G H I J
70 C D E F G H I J
75 C D E F G H I J
80 C D E F G H I J
85 C D E F G H I J
90 C D E F G H I J
95 C D E F G H I
100 C D E F G H
105 C D E F G H
110 C D E F G H
115 C D E F G H
120 C D E F


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!